Rajaniemen lomakeskuksen toiminta päättymässä

17.9.2023


Jatkuu....

Rajaniemen lomakeskus on tehnyt enemmän tai vähemmän tappiota jo vuosien ajan. Vuoden 2011 tilinpäätöksestä lähtien se on tehnyt positiivisen tuloksen ainoastaan kolmena vuotena. Koronan aikana ja sen jälkeen tilanne on pahentunut sekä käyttöasteen että tappion suhteen. Tappioista huolimatta halua ja uskoa toiminnan jatkamiseen on riittänyt. Asia on ollut sekä yhtiön että liiton hallinnon kokouksissa esillä jatkuvasti. Omaa paikkaa on kehotettu käyttämään enemmän, suuntaa ei vain ole saatu muutettua.

Myös liiton omien toimintojen, koulutusten yms., osanottajamäärät ovat pudonneet radikaalisti; varausten peruuntumisia on ollut aivan liian paljon ja osanottajamäärät toteutuneissa tapahtumissa ovat pienentyneet radikaalisti.

Narun pää on nyt tulossa vetävän käteen ja yhtiön oma pääoma ja kassavarat ovat loppumassa. Piireille tehdyn kyselyn mukaan läheskään kaikki piirit eivät ole enää sitoutuneita Rajaniemen käyttöön. Selvää on, että toiminta ei voi olla muutaman piirin ja jäsenyhdistyksen käytön varassa. 

Koska oma pääoma on loppumassa, vaihtoehtoina ovat toiminnan lopettaminen tai toiminnan jatkaminen tappiollisena. . 







Silloin on etsittävä mahdollisuuksia oman pääoman korotukseen tai muihin lahjoituksiin. Mahdollisuuksia tähän ei ole tiedossa, joten toiminnan jatkaminen johtaisi yhtiön asettamista selvitystilaan.

Mahdollisuuksia tähän ei ole tiedossa, joten toiminnan jatkaminen johtaisi yhtiön asettamisen selvitystilaan.

Nyt ollaan tilanteessa, että yhtiön hallitus on tehnyt päätöksen liiketoiminnan lopettamisesta Rajaniemessä maaliskuun 2024 loppuun mennessä. Asia oli liiton hallituksen käsittelyssä 7.9.2023. Välittömästi tämän jälkeen asiasta on informoitu sekä liiton että Rajaniemen henkilökuntaa, jota kiitämmekin erinomaisesta sitoutumisesta ja työmoraalista Rajaniemen hyväksi. Syy toiminnan loppumiseen ei todellakaan ole henkilöstön!

Yhtiön hallituksen päätöksen, jonka myös liiton hallitus on siunannut, johdosta tullaan valtuuston kokoukselta 26.10.2023 hakemaan valtuuksia Rajaniemen kiinteistön ja maa-alueen myymiseen.

Rajaniemen 49-vuotisen historian sykähdyttävimpiä hetkiä siellä olleiden tapahtumien lisäksi ovat olleet myös ne hetket, kun on saateltu eläkepäiville työntekijöitä yli 44, 40, 36 ja 28 työvuoden jälkeen. Se kuvaa sitä, että henkilökunta on ollut Rajaniemeen erittäin sitoutunutta.

Helsingissä 15.9.2023
Täyttä Elämää Lomat Oy
Hallitus