Porvoon liikunpalveluiden kuulumiset

9.3.2024

Porvoon kaupungin erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer pistäytyi maanantaikerhossamme kertomassa liikuntapalveluiden kuulumisia.  Christianin toimenkuvaan kuuluu soveltava liikunta. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Tämä tarkoittaa, että soveltavien liikuntalajien harrastamisessa on huomioitu fyysiset tai ikääntymisen tuomat haasteet ja lajeja on sovellettu. Esimerkkinä soveltavasta ideasta on  Istis eli istumalentopallo, jossa peliä pelataan tuolilla istuen hyödyntäen sulkapallomailaa ja pallona käytetään ilmapalloa.

Porvoo on todellinen liikuntakaupunki . Erilaisia liikuntatapahtumia on 80 tapahtumaa viikossa.
 Unelmien   liikuntapäivä 10.5. on yksi niistä. Tällöin uusi ulkokuntosali on viimeistään käytössä Kokonhallin viereisellä kentällä.  

Kuntokahvit-tapahtuma,
 jossa tarkoituksena on ollut tutustua eri liikuntamuotoihin  kuukauden ensimmäisenä torstaina. ei ole löytänyt kohderyhmäänsä. Olisko syynä, että se on vain kerran kuukaudessa? Mitäpä, jos se olisikin viikottain? Huhtikuussa on viimeinen kuntokahvi-tapahtuma Kokonhallilla. . Tämän jälkeen tapahtuma lähtee mietintään miten sitä voisi kehittää.

Liikunnan sisäkausi 
päättyy ennen vappua. 25.4 on viimeinen jumppa  ja ulkokausi alkaa toukokuussa.    
Silloin mm. kaupungin aiemmin järjestämä yhden päivän Ulkoboccia-turnaus muutetaan sarjamuotoon. Pelejä pelataan toukokuun ajan viikottain ja sarjaan osallistuvat useat kaupunkimme eläkeläis-ja vammaisyhdistykset.

Toukokuussa alkavat ohjatut kävelyt.
 Lähtö tiistaisin  klo 10:00  August Eklöfin puistosta, joen länsirannalta. Lenkki kestää noin tunnin ja tarjolla on myös kävelysauvoja  vauhdittamaan menoa.   
Torstaisiin lähtö Kokonhallilta klo 10:00 ja lenkki kestää noin 1-1,5h
Christianin tapaat Porvoon päivillä 8.6. Hän on  teltallamme kertomassa ajankohtaisia liikuntakuulumisia. 

Kuvassa Christian Bremer ja Boccian mittakeppi.